Language issues

Här hemma är det största problemet oss emellan språket. I köket och i verktygslådan är det värst, där hittar vi ofta inga ord för att förklara vad vi menar. Min lillebror med flickvän tyckte dock att de skulle hjälpa oss på traven i och med den perfekta boken. En bildordbok med tyska och svenska där vi helt enkelt kan slå upp en bild av det vi menar och på så sätt få fram orden. Helt perfekt!

The biggest problem in my relationship is a language one. We often struggle to find the right word and worst of all is it in the kitchen or when it comes to the tool box. My brother and his girlfriend decided to help us out a bit though. They bought us the perfect picture dictionary in German and Swedish so now we can just turn the page until we see what we keen. Perfect!

About Sofia

The owner of intheheadofs.se
This entry was posted in Everyday stuff. Bookmark the permalink.

10 Responses to Language issues

 1. Sara says:

  DEN behöver vi också här hemma! Helt perfekt ju :D haha.

 2. Miss Marie says:

  Haha! Lysande! Jag vill också ha en! :D

 3. Turid says:

  Vilken bra bok! En sån skulle alla ha när man lär sig språk!

 4. Brysselkakan says:

  Hamnade här när jag letade tips inför vår resa till Berlin på onsdag.
  Och den där sortens ordbok är toppen! Köpte en för franska när vi bodde i Bryssel, superbra! Hade med den i matbutiker mm för att underlätta inköp, bara att peka och visa för expediten.

  • Sofia says:

   Ja den är verkligen guld! Och välkommen hit =)

   • Brysselkakan says:

    Tack!
    Du! Vi flyger till Berlin på onsdag och stannar fem dagar. Hur är vädret hos er? Vissa ställen säger +20, andra +8…
    Vad sjutton ska jag packa ner? Räcker vårjacka? Är det så pass varmt att man kan ha halvlånga byxor med bara ben i skorna?
    Och det här med att betala med kort… Berlin verkar vara värre än Bryssel. Men visst tar större kedjor kort?

    • Sofia says:

     Tja det varierar väldigt men vi har haft mest mellan 15-22 rader den senaste tiden och skinnjacka har varit på gränsen till för mycket. Så vårjacka helt klart, bara fötter borde också funka. Jag kör på sneakers nu och har även haft ballerina men då med tunna strumpbyxor =) Kortbetalning är ingen självklarhet nej. Större kedjor tar oftast kort men det kan även vara så att de inte gör det, exempel där är McDonalds som nästan alltid bara tar cash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = six

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>